Jelenleg a legtöbbet, amit kaphatunk egy kerámia bevonattól. Mindazon által fontos látnunk azt, hogy a gyártók igyekeznek mindig szép ígéretekkel elkápráztatni téged. Ugyanez a helyzet a kerámia bevonat világában is. Akármikor kijön egy új termék az a legjobb, a legszebb, az garantálja a legjobb védelmet, ellenálhatatlan és áthatolhatatlan lesz. Természetesen a 9h kerámia bevonat is remek opció, ha védeni szeretnénk az autónkat. Azonban érdemes a marketing fogásokon túlra látnunk.

Mi is az a kerámia bevonat?

A kerámia bevonat egy szintetikusan előállított anyag, amelyet azért hoztak létre, hogy ellenállóbbá tegye az autó fényezését. Anno a klasszikus waxok helyett a gyártók erősebb védelmet szerettek volna az autóknak az addig létező 1-3 hónapnál. Éppen ezért mondható, hogy a 9h kerámia bevonat is egy feltuningolt wax tulajdonképpen. Az anyag a lakkrétegen köt meg és azon hoz létre egy vékony réteget, amely körülbelül 2-3 mikron vastagságú. Viszonyításként a hajunk 100 mikron vastag.

Mi várható a kerámia bevonat felvitele után?

Első körben ellenállóbb lesz az autónkon a külső sérüléseknek és a kosz is nehezebben tapad meg rajta.  Egy kerámia bevonat 2-3 mikron, ám attól nem lesz ellenállóbb, ha több rétegben visszük fel mert nem az a kulcsa. A kulcs a felületen való megtapadás. Ha a munkafolyamat jól van elvégezve és minőségi anyagokat használunk, mint a 9h kerámia bevonat, akkor garantálható az ellenálló felület.

Miért érdemes használni?

Jelenleg nincs ettől jobb alternatíva az autónk védelmére. Persze léteznek autófóliák is, azonban azok nem ennyibe kerülnek. Ráadásul a kerámia bevonat védi az autó színét és a mosás után is kevesebb kosz lesz az autónkon. Természetesen sosem szabad elkövetni azt a hibát, hogy a 9h kerámia bevonat miatt nem mossuk az autót, mert úgy sem lesz baja. Pont ez a hozzáállás miatt fog gyorsabban tönkre menni a bevonatunk.

Vigyázzunk tehát az autónkra, ne higgyünk el mindent a reklámoknak és ha megtehetjük, akkor válasszunk kerámia bevonatot az autónkra.